Здравейте,
изберете как да се свържете с нас и ще ви отговорим при първа възможност.
Изработка на уеб сайт и изработка на онлайн магазин от Web IT Solutions. Изработка на wordpress сайт цена.

Трябва ли да използвам тренировъчен колан?

Тренировъчните колани са често срещан аксесоар сред щангистите и културистите, но дали наистина са необходими? Краткия отговор е, че зависи от трениращия и неговите конкретни цели. В тази кратка статия ще разгледаме предимствата и недостатъците на използването на тренировъчен колан и ще ви помогнем да решите дали имате нужда от такъв.

Първо, нека започнем с предимствата на използването на тренировъчен колан. Едно от най-големите предимства на тренировъчните колани е, че увеличава интраабдоминалното налягане (ИАН). Това е налягането, което се генерира в коремната кухина и помага за стабилизиране на гръбначния стълб по време на вдигане на тежести. Чрез увеличаване на ИАН, коланът за вдигане на тежести помага за защита на гръбначния стълб и намалява риска от контузии.

Друго предимство на колана за вдигане на тежести е, че може да ви помогне да подобрите формата си на изпълнение на упражненията. Когато носите колан за вдигане на тежести, е по-вероятно да ангажирате правилните мускули и да поддържате неутрална позиция на гръбнака. Това може да доведе до по-добра цялостна техника на изпълнение и по-ефективно мускулно активиране, което от своя страна да доведе до по-добри резултати.

В допълнение, коланите за вдигане на тежести също могат да помогнат за увеличаване на силата и експлозивността ви, което не е подценяване, особено ако тренировките ви са насочени към постигането на силови резултати.

Единствения недостатък на колана за вдигане на тежести е, че той може да доведе до зависимост от самия колан. Ако носите колан през цялото време, вашите основни мускулни групи ще станат по-слаби и по-малко способни да поддържат гръбнака ви самостоятелно. Това може да доведе до контузии в ежедневието, извън залата. Затова препоръчваме да използвате тренировъчен колан само по време на тежките серии на многоставни базови упражнения като клекове, мъртва тяга, лежанка, раменни преси и т.н. Избягвайте да носите колана през цялото време на вашата тренировка, особено по време на почивките между сериите. 

И така, трябва ли да използвате колан за вдигане на тежести? Отговорът е, че зависи от вашите индивидуални цели и нужди. Ако тепърва започвате да се занимавате с вдигане на тежести и искате да се съсредоточите върху изграждането на здраво коремно ядро, то е най-добре да избягвате използването на колан за момента. Въпреки това, ако сте трениращ от достатъчно време (поне половин година), имате добри познания за правилното изпълнение на упражненията и искате да увеличите силата си и ефективността на вашите тренировки, то коланът за вдигане на тежести определено ще бъде ценно допълнение към рутината ви във фитнеса. Но все пак, важно е да направите правилния избор за колан.

Къде може да намерите най-добрия колан за вдигане на тежести?

Тренировъчните колани на нашата марка Genezis са изработени от висококачествени дълготрайни материали и са проектирани да осигурят максимална сигурност и комфорт. Освен това, с разнообразие от налични размери и дизайни, със сигурност ще намерите идеалния колан за вашите нужди.

Едно от най-хубавите неща за нашите колани е, че те са от така наречения вид “lever belts”, които са с прикачена метална катарама, която прави закопчаването на колана изключително лесно и ви дава възможност да останете с разкопчан колан (без да ви стяга) по време на почивките между сериите. Този вид колани са подходящи не само за вдигане на тежести, но и за силов трибой, кросфит, бодибилдинг и други тежки спортове.

В допълнение, ние предлагаме 100% гаранция за удовлетворение. Ако по някаква причина не сте напълно доволни от вашия колан закупен от нас, можете да го върнете в срок от 30 дни срещу пълно възстановяване на сумата или замяна за друг размер/цвят.

ВИЖ ВСИЧКИ КОЛАНИ ТУК

Вашият коментар